ضرورت بندکشی کاشی و سرامیک

در صنعت ساختمان و کاشی کاری لازم است با بندکشی کاشی و سرامیک، سنگ در کف سازی، دیواره‌ها و نمای ساختمان‌ها و به خصوص در فضای بیرون ساختمان که تغییرات دما بالا بوده و یا در کف‌هایی که از سیستم گرمایش از کف استفاده می‌نمایند، از انبساط و انقباض جلوگیری شود. چرا که اگر سرامیک و یا سنگ فضای کافی برای تخلیه انبساط بر اثر تغییرات دمایی را نداشته‌ باشند، افزایش طول آن‌ها موجب ایجاد ترک و شکنندگی در سطح و یا حتی جداشدن آن از سطح زیرین می‌شود. برای جلو گیری از این اتفاق لازم است چیدمان سرامیک‌ها و یا سنگ با بندی به ضخامت حداقل ۲ یا ۳ میلیمتر اجرا شوند.

بندکشی کاشی و سرامیک

همچنین در تقاطع پوشش کف با دیوار و ستون ها نیز رعایت و استفاده از بند ضرورت دارد. این بندها بهتر است توسط مواد بندکشی مناسب برای هر کاربری و با خاصیت انعطاف پذیری پر شوند، که فضای مناسب برای تخلیه افزایش طول ناشی از انبساط را ایجاد نماید. نکته ی دیگری که بر اهمیت رعایت بند بین سرامیک‌ها می‌افزاید وجود تلرانس مثبت و منفی اندک در ابعاد سرامیک ها است، همه استاندارد ها صحت و مقبولیت یک کالا را طبق یک بازه مثبت و منفی اعلام می دارند که در استاندارد های سرامیک نیز بدین شکل می باشند. فارق از کارخانه و کشور تولیدکننده سرامیک (ایتالیا، اسپانیا، چین و ایران) وقتی کالایی درجه یک اعلام می شود، ابعاد سرامیک ها طبق یک استاندارد مشخص کنترل شده و درجه بندی می شوند. این استاندارد برای ابعاد درجه یک بازه ای بسته به طول و عرض هر سرامیک معرفی می نماید که وقتی دو سرامیک درجه یک که از نظر استاندارد پذیرفته شده اند، بدون بند در کنار هم قرار بگیرند، باز هم یک فضای خالی حتی کمتر از یک میلیمتر ممکن است بین آنها باقی بماند، که بدلیل عرض کم آن هیچ وقت حتی با دوغاب ریزی امکان پرشدن آن وجود ندارند این فضای باقی مانده مکان مناسبی برای رشد قارچ و باکتری خواهد شد. علاوه برآن بند بین کاشی باعث می شود که لبه های کاشی در یک راستا باشند و به اصطلاح ناخنک نداشته باشند. بر این اساس ایجاد یک بند مناسب، همه این تلرانس های ابعادی را پوشش داده و همچنین فضای مناسبی مابین سرامیک ها جهت پر نمودن آن با مواد بند کشی متناسب با کاربری فضا، ایجاد می نماید.

بندکشی کاشی و سرامیک

این خصوصیت در فضاهای بهداشتی مانند مراکز بیمارستانی و اتاق های عمل که بهداشتی بودن آنها حائض اهمیت است ضرورت بیشتری پیدا می کند. برای ایجاد بند بین لبه های کاشی از صلیب، اسپیسر، همتراز و.. استفاده می گردد.

بندکشی کاشی و سرامیک

دوغاب بندکشی کاشی و سرامیک و نحوه استفاده از آن

دوغاب را با پودر سیمان سفید و پودر سنگ درست می‌کنیم. به ازای هر یک پیمانه پودر سیمان سفید که استفاده می‌کنید از سه پیمانه پودر سنگ استفاده می‌کنیم. سپس این دو پودر را مخلوط می‌کنیم و آن را الک می‌کنیم تا ذرات درشت آن گرفته شود و ترکیب صاف و یکنواختی حاصل شود. مقداری از این پودر را داخل یک ظرف بریزید و کم کم به آن آب اضافه کنید. آب به میزانی اضافه کنید که خمیر حاصل غلیظ باشد. سپس پنج الی ده دقیقه خمیر حاصل را رها کنید تا کمی سفت شود. در این مرحله از کار خمیر بندکشی سرامیک شما آماده است. حجم دوغاب مصرفی برای هر یک متر مربع یک لیتر در نظر گرفته می‌شود. برای راحتی، بهداشتی و زیباتر نشان دادن فضا می توانید از پودرهای مخصوص بندکشی استفاده کنید که در رنگ های مختلف تولید و خاصیت نانو دارند که این امر باعث می شود که جرم گیری بند های کمتر باشد و باکتری و قارچ ها بین بند ها رشد نکنند. برای پهن کردن دوغاب می توانید از ماله های مخصوص بندکشی استفاده کنید و اگر ماله در دسترس نبود می توانید با دستکش دوغاب را بر روی بندها بریزید.

بندکشی کاشی و سرامیک

نکات مهم قبل از بندکشی کاشی و سرامیک

بدون انجام بندکشی سرامیک‌هایی که نصب کردید ظاهر خوبی نخواهند داشت و به مرور زمان بین سرامیک‌ها به راحتی از بین خواهد رفت. قبل از بندکشی سرامیک از سفت بودن و خشک شدن آن‌ها مطمئن شوید. سطح سرامیک باید کاملا تمیز باشد تا مناسب بندکشی باشد. اگر ملات بین سرامیک‌ها مانده است آن را خارج کنید. همه لوازم بندکشی را از قبل حاضر کنید.

نکات مهم بعد از بندکشی  کاشی و سرامیک

پس از بندکشی کاشی و سرامیک بهتر است به مدت نصف روز روی سرامیک و کاشی‌ها قدم نگذارید تا کامل خشک و محکم شوند. همچنین به مدت یک نصف روز هرگز روی سرامیک‌ها آب نریزید. بهتر است کاشی و سرامیک با مواد اسیدی شسته نشوند تا دوام آن بیشتر شود. در صورتی که بعد از چند سال دوباره بین کاشی‌ها خالی شد می‌توانید دوباره این روند را تکرار کنید. برای زیباتر شدن کارتان می‌توانید از پودر سنگ در رنگ‌های مختلف هم استفاده کنید تا با رنگ کاشی‌هایتان هماهنگی داشته‌باشد.