سرامیک پرسلانی و انواع آن چیست؟

سرامیک پرسلانی به علت نفوذ ناپذیر بودن و فرآیند تولید ویژه و استحکام و دوام بالا از پر کاربردترین و پرطرفدارترین سرامیک‌های بازار است. گاهی به این نوع سرامیک‌های پرسلانی، سنگ مصنوعی هم گفته میشود. باز هم از لحاظ واژه شناسی واژه پرسلانی به گروه وسیعی از سرامیک‌ها گفته می شود که دمای پخت بسیار بالایی دارند. مشخصا یکی از دلایلی که در مرحله پخت این سرامیک از دمای بسیار بالا استفاده میشود ایجاد حالت شیشه ای و همینطور تخلخل کم است.

سرامیک پرسلانی لعاب دار است یا بدون لعاب؟

در واقعیت سرامیک پرسلان به هر دو صورت لعاب دار و بدون لعاب تولید و به بازار عرضه میشوند. سرامیک پرسلانی در صورتی که بیسکوییت مورد نظر در دمای بسیار بالایی پخته میشود دیگر نیازی به لعاب کاری نیست و با تخلخل صفر سرامیک تولید شده به صورت سرامیک پرسلان بدون لعاب به بازار عرضه میشود. به طور کلی پرسلان‌ها در دمای ۱۴۰۰ درجه سانتی گراد پخته و تولید می‌شوند. به منظور ایجاد سطح سرامیک درخشنده، صاف، زیبا، ضدآب، ضد مواد شیمیایی روی بیسکوییت را پس از خنک کردن با یک لایه نازک لعاب می‌پوشانند و سپس در کوره پخته می‌شود.

سرامیک پرسلان چیست؟

نحوه تولید سرامیک پرسلان چیست؟

برای شروع تولید سرامیک پرسلانی، به یک سری مواد اولیه که شامل خاک رس، سیلیس و فلدسپار نیاز است. که باید در ابتدا خرد شوند. بعد از این مرحله مخلوطی که به دست می‌آید به یکی از چهار فرآیند شکل دهی فرستاده میشود : شکل دهی به صورت پلاستیک نرم، پلاستیک سخت، پرس و ریخته گری دوغابی.

ویژگی‌های سرامیک پرسلانی چیست؟

کاشی پرسلانی دارای ویژگی فنی بسیار بالایی است:

الف) استانداردهای اروپایی: مشخصات فنی پرسلان ویژگی‌های فنی کاشی پرسلانی که در استاندارد اروپایی ارایه شده است به گونه ای است که میزان جذب آب آن به عنوان شاخصی برای طبقه‌بندی آنها مطرح است.

ب) کارآیی کاشی پرسلان و آزمون‌های مربوط به آن: جذب آب، اندازه وکیفیت سطح، ضریب گسیختگی، مقاومت در برابر سایش عمقی، سختی سطح، انبساط حرارتی، مقاومت به شوک حرارتی، مقاومت در برابر یخ زدگی، مقاومت در برابر عوامل شیمیایی

ج) جذب آب: کاشی پرسلانی دارای جذب آب کمتر از ۵/۰ درصد و اغلب تا ۱/۰درصد است و بنابراین فشرده ترین محصولات سرامیکی برای کاربرد درکف و دیوار شناخته شده اند. در حال حاضر، مشخصات فیزیکی – مکانیکی آنها نسبت به دیگر کاشی‌ها که تخلخل بیشتری دارند بهتر است. جذب آب کم این دسته از کاشیها، به دلیل سطح بسیار شیشه ای آنهاست که حاکی از پدید آمدن مقدار قابل توجهی فاز شیشه در طی فرایند پخت در دمای بالا می‌باشد.

سرامیک پرسلان چیست؟

د) ضریب گسیختگی بر اساس روش آزمون: ساختار بسیار فشرده و متراکم کاشی پرسلانی باعث پدید آمدن بالاترین مقدار مقاومت خمشی در بین کاشی‌های کف و دیواری می‌شود و یکی دیگر از مشخصات فنی پرسلان می‌باشد. معمولی ترین ضخامت کاشی پرسلانی حدود ۸-۱۰ میلیمتر است. با این وجود در موارد ویژه ای ضخامت ممکن است تا ۱۵-۲۰ میلیمتر نیز افزایش یابد. استحکام خمشی زیاد آنها، کارایی مکانیکی محصول را تضمین می‌کند و می توان این کاشی‌ها را در محل‌هایی که تنش مکانیکی وجود دارد مانند کف خانه، کارگاه و آزمایشگاه نصب کرد. استحکام خمشی متوسط کاشی پرسلانی بایستی بیش از باشد. مقاومت در برابر سایش عمقی بر اساس روش آزمون (EN102,EN154) با توجه به این نکته که تا سال ۱۹۹۵ درخشان کردن کاشی یک ارزش محسوب می‌شد و همه کاشی‌های پرسلان بدون لعاب بودند، بنابراین مقاومت به سایش سطح با توجه به روش آزمون تعیین می‌گردد.

ه) مقاومت به سایش کاشی‌های بدون لغات بر اساس روش آزمون: مقاومت به سایش، مانند دیگر مشخصات فیزیکی، به ساختار فشرده محصول بستگی دارد و بنابراین، این مشخصه به کم بودن تخلخل ارتباط بیشتری پیدا می‌کند. زمانی که محصول بدون لعاب باشد، از آنجا که ریز ساختار کاشی پرسلان همگن است، بنابراین حتی اگر مواد سطحی حذف شوند، پدیده ای رخ نمی‌دهد، البته نمی توان به سرعت قضاوت کرد که کاشی پرسلانی بدون لعاب بهتر است.

و) مقاومت در برابر یخ زدگی: مقاومت در برابر یخ زدگی، به معنای تحمل بالای بدنه کاشی در برابر انجماد در محیط‌های مرطوب و زیر صفر است، بدون آنکه آسیبی ببیند. این ویژگی ارتباط بسیار زیادی با میزان جذب آب کاشی دارد. کیفیتمقاومت به یخ زدگی در کاشی‌های پرسلانی، در بالاترین حد تضمین می‌شود که دلیل آن وجود نداشتن تخلخل در ریز ساختار آن است. آب، داخل این ماده نمی‌تواند نفوذ کند و بنابراین پدیده انبساط ناشی از تبدیل آب به یخ رخ نمی‌دهد. اغلب محصولات، در برابر انجماد مقاوم بوده و احتمال نفوذ آب به کاشی، تنها در تعداد اندکی از آنها دیده می‌شود. کاشی پرسلانی بهترین محصول از نظر مقاومت در برابر جذب آب و در نتیجه انجماد به شمار می‌آید. میزان تخلخل بسیار پایین این کاشی (که بسیار نزدیک به صفر است) از نفوذ آب به بدنه کاشی جلوگیری می‌کند.

ز) مقاومت در برابر عوامل شمیایی: این ویژگی، تعیین کننده چگونگی رفتار سطح کاشی در هنگام تماس با مواد شیمیایی است که به سطح کاشی آسیب می‌رسانند یا در آن نفوذ کرده و یا به زیبایی سطح کاشی صدمه می‌زنند. در این حالت دو روش آزمایش مختلف وجود دارد. روش آزمون برای کاشی‌های بدون لعاب و برای کاشی‌های لعابدار به کار می‌رود.

ح) مقاومت به ترک خوردن: مقاومت به ترک خوردن کاشی پرسلانی لعابدار، با این هف که آیا سطح کاشی پیوستگی مناسبی با بدنه دارد یا نه انجام می‌شود. زمانی که کاشی پرسلان در فرآیند پخت دمای بالا قرار می‌گیرد، لعاب شیشه ای، در بدنه ایجاد می‌شود که دارای مقاومت به رشد ترکبسیار بالایی است. این آزمون بر طبق استاندارد انجام و سطح بیرونی کاشی آزمایش می‌شود. به این صورت که کاشی به مدت یک ساعت در فشار و در اتوکلاو قرار می‌گیرد، سپس سطح کاشی، جهت تعیین هر گونه علامت و نشانه ای از پدید آمدن ترک ارزیابی می‌شود.

سرامیک پرسلانی در چه مکان‌هایی قابل استفاده هستند؟

این سرامیک‌ها گستره کاربرد فراوانی دارند:

  • ساختمان‌های مسکونی شامل ویلاها، مجتمع‌های مسکونی و.
  • حمام و سرویس‌های بهداشتی
  • پله و پیشخوان
  • در نماهای بیرونی و داخلی ساختمان‌ها
  • پیاده روها و محوطه‌ها در خیابان‌ها و مکان‌های عمومی
  • ادارات شرکت‌ها و مجتمع‌های تجاری و پر رفت و آمد
  • کارخانه‌ها در تمامی قسمت‌ها شامل سالن‌های تولید، انبارها و…

آراتایل (گروه بازرگانی آباده) بزرگ ترین مرکز فروش کاشی و سرامیک، شیرآلات و لوازم بهداشتی ساختمان، با نمایندگی بیش از بیست کارخانه و برند معتبر، آماده انجام خدمات به مشتریان به صورت آنلاین و حضوری می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *