برای شما هم اتفاق افتاده است زمانی که برای خرید کاشی و سرامیک اقدام می‌کنید مهمترین چیزی که نظر شما را جلب می کند طرح و رنگ آن است و به نوشته های درج شده روی کارتن آن توجهی نکرده باشید. این موضوع باعث شده است که مشتریان زیادی هنگام خرید محصول، اطلاعات لازم در مورد کاشی و سرامیک مورد نیاز خود را نداشته باشند و صرفاً به ظاهر کاشی ها توجه کنند. در این مطلب می خواهیم به این موضوع بپردازیم که نوشته های روی کارتن کاشی و سرامیک بیانگر کدام ویژگی از محصول است. در ابتدا نیاز هست که با اصطلاحات آن آشنا شوید.

اصطلاحات مربوط به صنعت کاشی و سرامیک

درجه کاشی (grade)

یکی از مهمترین فاکتورها که در انتخاب کاشی و سرامیک و قیمت آن خودنمایی می‌کند درجه آن است که جزو اطلاعات روی کارتن کاشی ثبت شده است. درجه کاشی به گونه ای است که هرچه کاشی و سرامیک درجه بالاتریی داشته باشند به مراتب قیمت بالاتری نیز دارد. باید همواره توجه داشته باشید که برای کف ساختمان از کاشی های درجه یک و دو استفاده شود چون بیشتر در معرض استفاده است و کاشی های با کیفیت پایین تر احتمال خرابی بیشتری دارد.

کلاس سایش (Abrasion Resistance)

کلاس سایش نوع دیگری از اطلاعات کاشی و سرامیک است که بیشتر در مورد کاشی های براق مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع کلاس سایش به عمر کاشی و سرامیک کف در برابر سایش اشاره دارد که این درجه را با اعداد فارسی یا یونانی می نویسند. به طور معمول، کلاس سایش 2 برای کارهای مسکونی و منازل مناسب است و نیازی به درجات و کیفیت بالاتر نیست.

میزان اصطکاک (لغزندگی) کاشی و سرامیک (COF)

میزان اصطکاک و لغزندگی کاشی و سرامیک یکی دیگر از مولفه ها برای طبقه بندی کاشی و سرامیک به حساب می آید و این درجه به میزان مقاومت کاشی به صورت طبیعی در برابر لغزندگی اشاره دارد. هرچه این مقدار بیشتر باشد اصطکاک و لغزندگی سطح کاشی کمتر است و هرچه میزان آن بیشتر باشد نشانگر این است که کاشی لیزتر است. برای کاربردهای مختلف میزان اصطکاک مختلفی به کار می رود. برای مثال برای مکان های پر رفت و آمد و شلوغ بهتر است درجه آن بالاتر از 60 باشد.

مقاومت در برابر سرما

این نوع طبقه بندی برای کاشی و سرامیک هایی که در فضای بیرون ساختمان استفاده می شود کاربرد دارد. اگر شما برای داخل ساختمان می‌خواهید از کاشی و سرامیک استفاده کنید نیازی به این مولفه ندارید اما برای بیرون از ساختمان مانند دیوار حیاط و نما و تراس چون احتمال یخ زدگی وجود دارد باید به این مقیاس توجه شود.

چند رنگی کاشی (face)

اگر برای داخل ساختمان می‌خواهید که کاشی و سرامیک حالت سنگ طبیعی و دارای بازی رنگ باشند و کاملا به صورت یک شکل نباشد می‌توانید درجه چند رنگی بالاتری انتخاب کنید .با این کار شکل طبیعی بودن بیشتری به کار شما داده خواهد شد. که نام دیگر آن تعداد فیس (face) یا چند فیس بودن طرح می باشد.

گروه جذب آب (water Absorbtion)

جذب آب بر روی کارتن کاشی و سرامیک بیشتر به این نکته اشاره می کند که آیا این محصول برای محیط های مرطوب مناسب است یا خیر که جز اطلاعات روی کارتن ثبت می شود.

این مولفه به چهار گروه تقسیم بندی می شود:

  • گروه اول: معمولاً با نام کاشی و سرامیک غیر شیشه ای شناخته می شود که جذب آب آن بیش از 10درصد است، این نوع کاشی برای استفاده در سرویس بهداشتی و حمام و مکان هایی که رطوبت دارد مناسب نیست.
  • گروه دوم: کاشی و سرامیک های نیمه شیشه ای هستند که جذب آب آن ها بین 7 تا 10 درصد است و برای محیط های داخل و فضای خشک استفاده می شود.
  • گروه سوم: کاشی و سرامیک های شیشه ای هستند که جذب آب آن ها بین 3 تا 6 درصد می باشد، این نوع کاشی برای مناطق مرطوب مناسب است.
  • گروه چهارم: کاشی و سرامیک غیر قابل نفوذ می باشد که جذب آب آن کمتر از3 درصد است که شامل سرامیک های فول بادی و پرسلانی است این نوع کاشی برای مکان های بارطوبت بالا مثل استخر و سونا و فضای بیرون ساختمان مناسب است.

جدول زیر علائم و اعداد جذب آب محصول را به طور کامل بیان می کند.

طبقه بندی کلی میزان جذب آب(%)
گروه III
بیش از 10%
گروهIIB

7-10%

گروهIIA

3-7%

گروه I

کمتر از 3%

طبقه بندی کاشی هایی که از طریق پرس خشک تولید می شود گروه BIII گروهBIIb گروه BIIa گروه BIa

کمتر از 0.5%

گروهBIb

3-0.5%

مثال و کاربرد کاشی دیوار کاشی کف پرسلان

سرامیک

کلاس شیمیایی (chemical class)

کلاس شیمیایی همان است که به هر دلیل نظیر پاکسازی یا تمیز نمودن و… استفاده می شود که در شرح کارخانه تولید کننده است و با حروف لاتین نمایش داده می شود که هرچه کلاس شیمیایی بالاتر باشد درجه آن A است و به مراتب با کیفیت پایین تر درجه آن نیز پایین می آید. که هرچه مقاومت و کلاس شیمیایی پایین تر باشد تغییر رنگ و خرابی لعاب و لب پر شدن کاشی بیشتر است.

کلاس لکه گذاری (Resistance to stain)

این مولفه بیانگر میزان مقاومت محصول نسبت به لکه پذیری را نشان می دهد که کاشی های براق لکه پذیری کمتری نسبت به کاشی مات دارند و با اعداد نمایش می دهند از این رو هرچه لکه پذیری کمتر باشد درجه و کلاس آن بالاتر است.

کارتن کاشی و سرامیک

دیگر اطلاعات درج شده بر روی کارتن کاشی و سرامیک شامل:

  • تاریخ تولید محصول (date)
  • کد محصول (code)
  • گروه تولیدی (group)
  • ضخامت کاشی و سرامیک (thickness)
  • تعداد در کارتن (quantity)
  • وزن هر کارتن (total dry weight)
  • مساحت تقریبی (approximate area)
  • طیف رنگ (shade)
  • نوع محصول (kind of production) (که بیانگر جنس محصول است)
  • مورد مصرف (type of use)(محصول برای چه مکان مناسب نصب است؟)
  • اندازه اسمی (nominal size) (اندازه ای است که برای معرفی محصول بکار می رود)
  • اندازه کاری (working size)( اندازه ای است که بوسیله تولید کننده مشخص می شود و باید پس از اعمال انحراف های مجاز با اندازه واقعی مطابقت داشته باشد و به سه دسته large , medium, small طبقه بندی می شود)

کارتن کاشی و سرامیک

اطلاعات دیگری بر روی کارتن کاشی و سرامیک درج شده که توسط علائم و نشان داده می شود:

علاوه بر اطلاعات روی کارتن کاشی و سرامیک، استاندارد های تولیدی محصول را نیز درج می کنند که شامل استاندارد های ایران و ایزو و… می باشد.

در عکس زیر نماد های کارتن برند پرنیان معرفی شده است.

1.استاندارد

2.کاشی دیوار

3.کاشی کف

4.در محیط مرطوب قرار نگیرد

5.درب کارتن بسته بندی رو به بالا است

6.محصول شکستنی

7. مخصوص فضای بیرون ساختمان

8.کلاس شیمیایی

9.کلاس سایش

10.کلاس لکه پذیری

در این مطلب سعی شد توضیحات جامعی برای اطلاعات درج شده بر کارتن کاشی و سرامیک بیان شود. مرکز تخصصی کاشی و سرامیک آراتایل همراه شماست تا در خانه خود زیبایی را با بهرین سلیقه و کیفیت و مناسب ترین هزینه به ارمغان آورید.

3 دیدگاه در “نماد ها و اطلاعات درج شده روی کارتن کاشی و سرامیک چیست؟

  1. profile avatar Ftm گفت:

    (COF)
    هرچه این مقدار *بیشتر* باشد اصطکاک و لغزندگی سطح کاشی کمتر است و هرچه میزان آن *بیشتر* باشد نشانگر این است که کاشی لیز تر است

    😂😂😂😂😂

  2. profile avatar محمد مهدی گفت:

    سلام آیا کاشی ها گروه ۳ یعنی Blla برای نما مناسب هستند

  3. profile avatar كفاش پناه گفت:

    در معرفي مشخصات اصول نگارش و بعبارتي شيوه آموزش و اطلاع رساني كامل نيست بهتر بود در مورد تمام موضوعات عناوين را به زبان انگليسي و فارسي مي نوشت الان قاطي نوشته و در مورد كلاس سايش( PEI) تا ٤ هم داريم كه سينا كاشي طرح مات را در كلاس ٤ ميزنه و طرح لعاب دار را ٣ توليد ميكند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *